CW deel 13 – De Nieuwe Aarde

CW deel 13 – De Nieuwe Aarde

€24.95
: Gebonden, 227 pagina's + bijlage
Niet in voorraad

Preview boek!

DE NIEUWE AARDE - Methoden, Oefeningen, Formules, Gebeden

Inhoudsopgave:

1. Gebeden
2. Het verloop van de dag
3. De voeding
4. Het gedrag
5. De problematiek van het kwaad
6. Zuiveringsmethoden
7. Menselijke verhoudingen
8. De verhouding tot de natuur
9. De zon - de sterren
10. De kracht van de gedachte
11. De spirituele galvanoplastiek
12. De zonnevlecht
13. Het Hara-centrum
14. Werken met het licht
15. De aura
16. Het verheerlijkt lichaam
17. Enkele formules en gebeden

DE NIEUWE AARDE - METHODEN, OEFENINGEN, FORMULES, GEBEDEN

Spiritualisten beschouwt men vaak als naïeve idealisten, die onbekwaam zijn om praktische oplossingen aan te bieden voor de actuele problemen van de moderne mens. Om te voldoen aan de vraag naar bruikbare methodes om het leven van elke dag een rijkere geestelijke inhoud te geven, werd dit boek uigegeven.
Hierin werden een hele reeks eenvoudige en nuttige oefeningen verzameld, die Omraam Mikhaël Aïvanhov beschreven heeft in talrijke voordrachten. Sommige hebben betrekking op het dagelijks leven: voeding, ademhaling, zuivering, verhouding tot de natuur en de medemens…. Andere hebben meer te maken met het geestelijk leven: meditatie, gebed, werken met de zonnevlecht, het hara-centrum, de aura, het verheerlijkt lichaam…. Al deze tips en aanwijzingen hebben slechts één doel: het scheppen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
"In de taal van de Ingewijden, de taal van de eeuwige symbolen, - zo vertelt Omraam Mikhaël Aïvanhov - betekent een nieuwe hemel een vernieuwd inzicht en filosofie, terwijl een nieuwe aarde doelt op een andere levenswijze en nieuwe gewoonten, als gevolg van deze mentaliteitsverandering."
Alle methodes die de lezer in dit boek aantreft kunnen juist bijdragen tot het verwezenlijken van deze nieuwe aarde. Vanuit het individu bekeken verwijst de nieuwe aarde naar een toestand van volkomen geluk en harmonie, waarnaar ieder mens verlangt. Collectief beschouwd is de nieuwe aarde een synoniem voor duurzame wereldvrede, de Gouden Tijd, de Hemel op Aarde.