Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 4 november 2022

In hun onderlinge relaties voelen mensen zich altijd gedreven om problemen met geweld op te lossen. Hierdoor wordt alles echter nog ingewikkelder en de sfeer wordt verpest, want door hun houding dagen zij bij de anderen de lagere natuur uit, dat wil zeggen het verlangen weerstand te bieden, terug te slaan of de tegenstander zelfs te vernietigen. Geweld roept altijd vijandigheid op en mondt uit in jaren en eeuwen geruzie, zonder dat men ooit tot een oplossing komt.

De oplossing bestaat erin blijk te geven van goedheid, liefde en nederigheid. Alles wordt zeker niet onmiddellijk opgelost, want als je je vriendelijk en nederig opstelt, denken de anderen in het begin dat je zwak en dwaas bent en zij profiteren ervan om je te vertrappen. Maar na enige tijd beseffen zij dat je houding niet wordt ingegeven door zwakheid maar integendeel door een grote spirituele kracht, en dan gaan zij zich meer verzoenend opstellen en komt alles in orde.

Zie ook ‘De Nieuwe Aarde – methoden, oefeningen, formules, gebeden’, verzameld werk deel 13, hst. VII


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl