Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 6 november 2022

Steeds meer mensen klagen erover dat hun ‘iets’ ontbreekt. Er ontbreekt hun zeker iets, maar zij weten niet wat en denken altijd dat ze het zullen vinden in materiële aanwinsten of enkele nieuwe ervaringen: een verhouding, een reis, een verandering in hun werk... Nee, wat zij nodig hebben, komt van de ziel en de geest. Maar omdat zij slechts een heel vaag idee hebben van wat de ziel en de geest zijn, trachten zij altijd het lichaam, het hart of het verstand te bevredigen. Welnu, het voedsel voor het lichaam, het hart of verstand verschilt van dat voor de ziel en de geest.

Zolang mensen weigeren het gebied van de oneindigheid (dat van de ziel) en van de eeuwigheid (dat van de geest) te verkennen, zullen zij zich diep vanbinnen altijd onvoldaan voelen.

Zie ook ‘Vrijheid, overwinning van de geest’, Izvor 211, hst. I en II


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl