Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 10 november 2022

In het verleden kregen veel kunstenaars les in een Inwijdingsschool, waar men hen onthulde, hoe zij zich konden verheffen tot de hogere gebieden, om er vormen, kleuren en klanken op te vangen. Wanneer zij erin slaagden in hun kunstwerken uit te drukken wat zij ontvangen hadden tijdens hun meditaties en contemplaties, werkten deze kunstwerken in op de mensen die erdoor aangespoord werden dezelfde weg omhoog te nemen. Dat is trouwens de reden waarom deze scheppingen ons sedert eeuwen beïnvloeden.

Tegenwoordig verlaten kunstenaars de academie met allerhande diploma’s, maar zij kennen geen enkele esoterische wet en zij brouwen allerlei theorieën om uit te leggen dat hun abstracte kunst een filosofie, een gedachte bevat, die de menigte toch niet kan begrijpen. Je bekijkt een schilderij, je draait het in alle richtingen... Wat stelt het voor? Wat drukt het uit? Niets, dwaasheden, ongerijmdheden. De kunstenaars zelf weten niet wat kunst betekent, wat haar rol en haar roeping is. Nochtans is het eenvoudig en het kan samengevat worden in enkele woorden: de opdracht van de kunst is, de mensen te laten terugkeren naar hun hemelse vaderland.

Zie ook ‘Artistieke en spirituele schepping’, Izvor 223


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl