Nieuwsbrief Prosveta Nederland | november 2022

Nieuwsbrief Prosveta Nederland | november 2022

Uitgeverij Prosveta Nederland

Boeken boordevol inspiratie

-

Nieuwsbrief november 2022

newsletter_hero-3.jpg

DE ZOEKTOCHT NAAR VOLMAAKTHEID

Spirituele Alchemie

IZVOR reeks nr. 221 van Omraam Mikhaël Aïvanhov

‘Zwakheid kan een bron van grote rijkdom betekenen. Om te evolueren is het nodig dat wij ons aangespoord voelen en het is onze onvolmaaktheid, die doorn in ons vlees, die ons verplicht grondig te werk te gaan, om zo dichter bij de Hemel, bij God te komen.’

 

In deze pocket legt Meester Aïvanhov uit hoe je zwakheden in jezelf kunt transformeren om ze te gebruiken voor je spirituele groei.

 

Wie kent geen zwakheid van zichzelf - en wil daar heel graag vanaf? Moet je daar dan niet tegen vechten? Nee, zegt Aïvanhov. Dat gevecht ga je verliezen. Hij raadt aan om anders te leren denken. Jaloezie, haat, gulzigheid, angst... het is als vergif in je leven. Er zijn echter manieren om deze zwakheden te transformeren, waardoor je de kracht van dit ‘gif’ juist kunt benutten. Aïvanhov reikt daarvoor allerlei manieren aan. Zijn methodes geven blijk van een diep inzicht in de mens en zijn psychologie. Hij put uit eigen ervaring; alles heeft hij zelf doorleefd en dit wordt grootmoedig met de lezer gedeeld. Neem bijvoorbeeld de angst; angst voor de dood, voor armoede, voor oorlog. Het is altijd de inzet van de Ingewijden geweest om de leerling zijn angst te doen overwinnen. In deze tijd met een veelheid aan crises zien we wat angst en onzekerheid voor effect hebben op mensen. Het maakt je moedeloos, krachteloos en geeft aanleiding tot allerlei gedachtenspinsels. Wie toegeeft aan zoiets als angst, laat zijn bewustzijn als het ware ‘krimpen’.

 

“Probeer voortaan, wanneer je voor moeilijkheden staat, deze het hoofd te bieden in plaats van bang te zijn en ervoor te vluchten, anders zullen ze je niet loslaten,” zegt Aïvanhov. Moed kun je opnieuw verzamelen als iets werkelijk je hart heeft geraakt. Dàn ga je voor zoiets door het vuur. Op zijn kenmerkende wijze werkt Meester Aïvanhov dit uit: “Je zult ontdekken dat het kwaad juist dat element brengt dat jou nog ontbrak om de volheid te bezitten.”

 

Deze pocket geeft met opvallende methoden een inkijk in de spirituele alchemie, zoals het veranderen van cliché, het ‘enten’ (analoog met de fruitteelt), de betekenis van het offer en de sublimatie van de seksuele kracht. Een aanrader!

Prosveta pocket welke deze maand onder de aandacht wordt gebracht.

Verkoopprijs:

€ 14,95

Verzendkosten:

€ 2,00

DAGTEKSTEN 2023 IS NU IN
BOEKVORM VERKRIJGBAAR

(alleen via www.prosveta.nl)

Een toenemend aantal lezers en lezeressen laat zich elke dag inspireren door ‘Dagteksten’ van Omraam Mikhaël Aïvanhov. Uiteraard kun je je via deze website abonneren op de gratis digitale versie. Maar wist je dat er sinds het jaar 2000 ook een Nederlandse papieren versie bestaat? Met daarin niet alleen de 365 teksten voor elke dag, met onder elke tekst een boekverwijzing voor verdere studie. Ook in deze boekversie bevinden zich achterin essentiële schema’s met toelichting en een alfabetische index; je kunt zo snel die ene tekst vinden die je op dat moment nodig hebt.

Realiseer je, dat je door deze teksten deelneemt aan een uniek project; dat je zo dagelijks in de geest verbonden bent met vele duizenden verwante zielen over heel de wereld. Want ‘Dagteksten’ verschijnt momenteel in meer dan 14 talen op alle continenten (behalve Antarctica). Stel je eens voor hoeveel mensen hierdoor dagelijks hoop, troost, inzicht, nieuw elan of een impuls ontvangen! Ook leent de korte tekst zich uitstekend als inleiding tot de dagelijkse meditatie. Zo werkt de macht van de gedachte in ieder van ons en zijn we, via ontelbare draden van licht, wereldwijd met anderen verbonden.

Is er een mooier cadeau denkbaar dat de Goedheiligman bij een vriend(in) of geliefde kan bezorgen? Of je geeft met Kerst die ander op gepaste wijze blijk van je achting!

Prosveta dagteksten in boekvorm.

Verkoopprijs:

€ 16,95

Verzendkosten:

€ 2,00

© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Nieuwsbrief, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl