Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 24 november 2022

Het leven is een en al circulatie en doorstroming van energieën. Daarom geeft de wetenschap der Ingewijden ons het beeld van de levensstroom, die ontspringt aan de goddelijke Bron en vandaar neerstroomt, om alle gebieden van het universum te voeden.       

Volgens de Kabbala stroomt die rivier bij aanvang in de eerste sefira, Kether. Kether wordt gevuld, loopt over en stort zich uit in de volgende sefira, Chochmah. Chochmah wordt gevuld en wanneer hij overstroomt, wordt het water opgevangen door Binah. Wanneer Binah vol is, stort het water zich uit in Chesed... Van Chesed naar Geburah, van Geburah naar Tifereth, van Tifereth naar Netsach, van Netzach naar Hod, van Hod naar Jesod, zo stroomt de levensrivier tot Malkuth, de aarde. De sefiroth zijn heilige vaten, die gevuld worden door de onuitputtelijke bron van het leven.


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl