Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 4 december 2022

Ieder ding bezit zijn dubbel in de natuur. Wat je ook doet, je doet het dubbel. Als je iemand helpt of iemand kwaad berokkent, gaat het origineel van deze daad weg, maar het laat een stempel in jou achter: een cliché, een herinnering, een handtekening. Als je iets goeds hebt gedaan voor iemand, is dat goede vertrokken, het heeft je verlaten, maar het heeft vanbinnen een spoor achtergelaten, een afdruk van dezelfde aard. En als je iemand kwaad deed, heeft dat kwaad je ook verlaten, maar het heeft een dubbel achtergelaten, van juist dezelfde aard, dat blijft doorwerken, verwoesten en verscheuren.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld, als een mens een misdaad heeft begaan? Waarom wordt hij altijd achtervolgd door de herinnering, een cliché dat terugkeert, dat hem niet met rust laat? Nochtans is de misdaad voltrokken, afgelopen, behoort hij tot het verleden, er blijven geen zichtbare sporen over en de misdadiger zou gerust moeten zijn. Ja, maar het dubbel is gebleven en dat zorgt voor herinneringen en beelden, waarvan hij zich niet meer kan bevrijden; het bezorgt hem gewetenswroeging die hij alleen kan doen zwijgen, door zijn fout te herstellen.

Zie ook ‘De mens verovert zijn bestemming – reïncarnatie en karma’, Izvor 202, hst. VII


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl