Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Geachte dagtekst lezer,


Wij hebben kennisgenomen dat de dagtekst van gisteren en vanochtend niet werd weergegeven. Wij bieden hierbij onze verontschuldigingen aan en wij sturen u hierbij nogmaals deze dagteksten op.

 

Dagtekst 20 december 2022

Alle christenen zijn trots op Jezus: ‘Onze Jezus,’ zeggen ze, ‘niemand is groter dan hij!’ Ja, maar Jezus is Jezus, en wie zijn zij? Luilakken, onwetenden die niets doen om te worden zoals Jezus.

Hoeveel leerlingen doen hetzelfde met hun Meester? Zij zeggen: ‘Ah, onze Meester, hij is uniek!’ En zij zetten overal zijn foto neer; zij zouden zelfs op de vuist gaan, om te bewijzen dat zij de beste Meester hebben, de grootste, de machtigste. Maar hem navolgen qua gedrag, qua filosofie, nee hoor. Een Meester dient om je op te beroemen, dat is alles, niet om na te volgen. Het zou dus beter zijn te stoppen met het verheerlijken van zijn Meester, maar beslissen iets van zijn ideeën over te nemen en toe te passen – daar komt het op aan.

Zie ook ‘Spirituele Meesters – lichtbakens voor alle tijden’, Izvor 207, hst. XI


Dagtekst 21 december 2022

Ik heb nooit gezegd dat jullie je moeten afkeren van de liefde van mannen en vrouwen, maar alleen dat je dient te weten in welke volgorde je handelt. Als je eerst God in je hart en je ziel een plaats hebt gegeven en je wilt echt niet alleen blijven, kun je je binden aan een partner. Zo gaan leerlingen van de Inwijdingswetenschap te werk. Eerst beginnen bij het Opperwezen, Hij die alle gaven uitdeelt, te waarderen. Zij plaatsen de mooiste Pracht, het schitterendste Licht in hun ziel en daarna kiezen zij wie hun partner wordt.                                    

Ja, de ware leerling – man of vrouw – plaatst eerst de Schepper in zichzelf als bron van liefde, wijsheid en waarheid. Daarna zoekt hij iemand die het best in staat is de band met God in stand te houden: hij kiest voor die persoon als partner om samen door het leven te gaan. Want iets in die persoon brengt hem dichter bij de Bron, hij is als een boodschapper die hem over de goddelijke wereld spreekt. Alleen op die voorwaarde zal hij zijn liefde nooit verliezen.

Zie ook ‘Mystiek van man en vrouw – spirituele galvanoplastiek’, Izvor 214, hst. VI


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl