Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 1 januari 2023

Het nieuwe jaar is helemaal nieuw en fris. Maar tegelijkertijd is het al oud en versleten, omdat het mensen ontmoet die blijven steken in dezelfde betreurenswaardige gedachten, gevoelens en gewoonten. Zij hebben er niet aan gedacht de kruiken te reinigen, waarin zij het zuivere water van het nieuwe jaar gaan opvangen. Toch leert iedereen in de keuken potten en pannen te reinigen. Wanneer je zuiver water wilt gieten in een vuile pan, wordt deze eerst gereinigd. Maar wanneer het erop aankomt iets zuivers in de ziel, het hoofd en het hart te gieten, reinigt de mens zich nooit: hij heeft niet begrepen dat hij dezelfde regels moet volgen op innerlijk gebied als in de keuken!

Als je dus wilt dat het nieuwe jaar voor jou werkelijk nieuw is, moet je het bekijken als een levend en rijk wezen dat grote geschenken meebrengt. Maak vele plaatsen in jezelf klaar om deze geschenken te ontvangen en reinig deze plaatsen voortdurend, om de oude dingen die in je hoofd en in je hart werden opgestapeld, te verjagen. Nog voor het komt, moet je inderdaad vanbinnen al een plaats klaarmaken voor het nieuwe jaar.

Zie ook De Nieuwe Aarde – methoden, oefeningen, formules, gebeden, Verzameld Werk deel 13, hst.VI.


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl