Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 12 januari 2023

De Universele Witte Broederschap is geen nieuwe religie, het is de religie van Christus, maar in een vorm die aangepast is aan deze tijd. Wie wil werken met de principes van Christus, die eeuwig en onveranderlijk zijn, behoort tot de Universele Witte Broederschap. Hij vernietigt niets, hij werkt niet tegen Christus, hij brengt geen nieuwe religie, nee, maar hij laat de vormen los die hun betekenis hebben verloren in de loop der eeuwen.                                 

Wie zich vastklampt aan de vorm, bewijst alleen dat hij de principes niet begrepen heeft. Hij beeldt zich in dat de vorm hem zal redden, en hij slaapt rustig, beschermd door de vorm. Welja, in de vorm valt men in slaap. Om te evolueren moet men niet al te zeer rekenen op de vormen, maar werken met de principes. In het Evangelie staat geschreven: ‘De letter doodt, maar de Geest maakt levend.’ Het is niet uit liefde voor God, zoals zij beweren, maar uit luiheid dat mensen zich vastklampen aan de letter, aan de vorm, in plaats van zich te laten bezielen en meevoeren door de Geest, die de vormen voortdurend verlevendigt en vernieuwt.

Zie ook Een universele filosofie – broederschap als nieuwe vorm van bewustzijn, reeks Izvor nr. 206.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl