Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 14 januari 2023

De stembanden zijn geen instrument, dat buiten de mens staat zoals andere muziekinstrumenten. Alles wat de mens beleeft, en ook de gevoelens en gedachten die hij heeft in zijn hart en in zijn hoofd, worden weerspiegeld op de stembanden. Daarom moeten degenen die hun stem werkelijk willen cultiveren en zeer lang bewaren, niet alleen veel voorzorgen nemen wat betreft hun gezondheid, maar ook waken over de innerlijke toestanden die zij beleven.

Indien een zanger een zuiver, evenwichtig en harmonieus leven leidt, wordt zijn stem sterker en neemt zij toe qua volume, soepelheid, zachtheid, subtiliteit en buigzaamheid. Zijn stem gehoorzaamt hem steeds beter en kan gemakkelijker uitdrukken, wat hij er wil inleggen. In plaats van enkel zijn grillen en passies te dienen, of enkel genot en financieel voordeel na te streven, zou hij zich moeten richten op een hoger ideaal. Zo verbindt hij zich met volmaakte spirituele entiteiten die hem zullen komen helpen en hem zullen begeleiden op een weg, waar hij steeds meer mogelijkheden zal vinden om zijn stem te ontwikkelen en te verrijken.

Zie ook Artistieke en spirituele schepping, reeks Izvor nr. 223, hst. V.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl