Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 18 januari 2023

Het gebed is de ademhaling van de ziel en deze ademhaling werkt niet alleen in op onze psychische lichamen, maar ook op ons fysiek lichaam. Wie eerlijk en vurig bidt, ontketent in zijn organisme een reeks processen, die gaan tot het veranderen van de beweging van de elektronen in de substantie zelf van zijn lichaam.                                                                  

Men heeft nog niet begrepen wat de aard is van dat vermogen in de mens, om zich te richten tot een Wezen of een wereld die hem overtreffen. Je bidt bijvoorbeeld om licht, liefde, vrede of zelfs enkel om gezondheid te vragen: de oprechtheid, de vurigheid van je vraag maakt dat je inwendig reeds naar een hoger vlak stijgt. Je zult zeggen dat je God hebt aangesproken... Ja, ongetwijfeld, God die zeker buiten jou bestaat, bestaat ook in jou, en bijgevolg richt je je tot die hogere macht in jou. En omdat deze in jou is, en jij haar raakt, antwoordt zij en haar antwoord zijn stromen van intens en zuiver leven, die door jou gaan en alles op hun weg verlichten en harmoniseren. Zoals je ziet vindt men in het gebed wel degelijk de beweging van de ademhaling: je stijgt terwijl je je vraag richt, dat is de inademing, je ontvangt een antwoord, de zegeningen van de Hemel dalen over je neer, en dat is de uitademing.

Zie ook De ware leer van Christus, reeks Izvor nr. 215, hst. I.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl