Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 19 januari 2023

Wanneer je het geluk hebt een grote vreugde te beleven, ga dan niet tot het uiterste van deze vreugde, ledig niet heel de inhoud, want dan zul je deze vreugde zeer vlug verliezen. Wees blij, maar zonder een bepaalde grens te overschrijden.                                               

Kijk wat er gebeurt wanneer je deze regel niet in acht neemt: je zult als een dronkaard zijn, die te veel in een keer heeft gedronken en door de straten waggelt: hij stoot tegen een muur, voelt dat er een hindernis staat, wijkt terug, botst tegen de muur aan de overkant, enz... De twee muren sturen de arme dronkaard naar elkaar! Je moet maat kunnen houden; zelfs voor de vreugde moet je bepaalde voorzorgen nemen, want gemoedstoestanden worden ook beheerst door de wet van het evenwicht. Probeer dus nooit tot het uiterste te gaan, anders zal het ene uiterste je altijd naar een ander uiterste sturen en zo word je eeuwig heen en weer geslingerd tussen toestanden, die jezelf niet meer kunt beheersen.

Zie ook De Nieuwe Aarde – methoden, oefeningen, formules, gebeden, Verzameld Werk deel 13, hst.II.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl