Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 13 november 2023

Het bestaan van zwarte Maagden is verbonden met de alchemistische geheimen van de omzetting van de materie. De oermaterie, waarmee de alchemisten moeten werken, wordt eerst voorgesteld door een ruwe, ordeloze, zwarte massa: de chaos. De zwarte Maagden houden verband met deze alchemistische oermaterie. Daarom plaatste men hun beelden vaak onder de grond, in grotten of crypten, omdat de materie, waarvan zij het symbool zijn, gehaald wordt uit maagdelijke, donkere aarde, wat de term ‘zwart’ verklaart.

En de alchemisten zeiden dat, zoals de Maagd al lijdend Christus ter wereld heeft gebracht, op dezelfde manier de materie, na een lange kooktijd in het vuur, de steen der wijzen doet geboren worden.

Zie ook Spirituele alchemie – de zoektocht naar volmaaktheid, reeks Izvor nr. 221, hst. IX.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl