Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 14 november 2023

Sommigen zijn gelukkig in de bezinning en anderen in de zorgeloosheid en het vertier. Sommigen hebben behoefte aan een familiaal leven en anderen verkiezen de eenzaamheid en het celibaat. Sommigen hebben behoefte om hun naaste te helpen, te steunen en te verzorgen, terwijl anderen erop uit zijn hem te vervolgen en te vernietigen, enz.  

Iedereen zoekt dus op zijn manier, volgens zijn temperament naar geluk, maar het zijn allemaal verschillende vormen van de zoektocht naar God. Die zoektocht kan wijs of dwaas, minder of meer verlicht zijn, maar het blijft altijd een zoeken naar God. Want achter dat idee van het geluk zit God verborgen. Hij heeft immers aan de mensen die drang naar geluk gegeven, opdat ze uiteindelijk bij Hem zouden terechtkomen. Zelfs als zij ondertussen God nog zoeken via schoorstenen, riolen, moerassen of kerkhoven, zullen zij op een mooie dag na veel ervaringen, begrijpen dat zij Hem moeten zoeken in de hogere regionen, onder de vorm van zuiverheid en licht, en daar zullen zij Hem echt ontdekken.

Zie ook De zaden van het geluk, reeks Izvor nr. 231, hst. XIV.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl