Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 21 november 2023

Toen God de mens schiep, voorzag Hij hem van alle mogelijkheden om de volmaaktheid te bereiken. Deze mogelijkheden bevinden zich in de gedachte en daarom moet de mens de gewoonte aannemen om iedere dag zijn denken aan het werk te zetten, door zich te concentreren, te mediteren, te bidden...                                                 

Alle mogelijkheden bevinden zich in ons, maar wij beseffen het niet, want men heeft ons dit nooit gezegd en we brengen onze tijd door met elders te zoeken, buiten onszelf. Maar daar kan men alleen middelen vinden om de materie te bewerken. Om zichzelf innerlijk te transformeren, om in te werken op de ziel en de geest, om zich te verenigen met God, vind je enkel middelen in zichzelf, in de gedachte. Daarom proberen alle leerlingen van Inwijdingsscholen juist het menselijk wezen te bestuderen en te onderzoeken, om alle mogelijkheden te activeren die de Schepper aan dit wezen heeft toevertrouwd.

Zie ook Ken uzelf – elementen en structuren van het psychische leven, reeks Izvor nr. 222, hst. VIII.


© 2018 - 2023 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl