Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 26 mei 2022

Veel mensen die proberen hun leven te veranderen of zichzelf te transformeren, klagen wanneer zij zien dat ze altijd in dezelfde zwakheden vervallen. In feite is de enige manier om gebreken af te leren, de slechte gewoonten die men heeft te veranderen, dat wil zeggen op het gepaste ogenblik andere afdrukken maken, andere clichés aanbrengen. Maar daarvoor is een bijzondere waakzaamheid vereist; als men die waakzaamheid niet bezit, vergeet men het te doen en de oude gewoonte, het oude cliché komt altijd getrouw tevoorschijn.

In de Evangeliën staat: ‘Wees waakzaam, want de Duivel staat klaar als een brullende leeuw om je te verslinden.’ Deze waakzaamheid is juist de sleutel tot verandering. Daarom moet je voortaan leren bewust andere gebaren te maken, bewust andere woorden te spreken, bewust andere gedachten en gevoelens te voeden, om diep in jezelf de clichés van het nieuwe leven dat van de hemelse gebieden komt, af te drukken. Door je iedere dag in die zin te oefenen, transformeer je jezelf.

Zie ook ‘Spirituele alchemie – de zoektocht naar volmaaktheid’, Izvor 221, hst. VI


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl