Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 2 juni 2022

Leer kritiek en boosaardigheid te gebruiken als stimulansen. Telkens als men je ten onrechte beschuldigt of veroordeelt, moet je denken dat je hierdoor over de beste voorwaarden beschikt om jezelf te versterken. Als je deze raad opvolgt, zul jij op een dag de overwinning behalen, en zij die je hebben aangevallen, zullen zich schamen. Waarom? Terwijl zij bezig waren jou kwaad te berokkenen, werkten ze niet, verbeterden ze zichzelf niet, integendeel; en als zij zich nu vergelijken met jou, komen ze tot de bevinding dat ze bijzonder zwak en onbenullig zijn.

Wanneer men beschut is, in alle rust, doet men geen enkele inspanning, maar deze rust is niet altijd zo wenselijk. Als je deze graad van inzicht bereikt, zul ook jij denken dat wie ten onrechte belaagd wordt, zich in de betere situatie bevindt, al lijkt het anders.

Zie ook ‘Spiritueel leven – 115 gouden regels’, Izvor 227, regel p. 109


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl