Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 29 juni 2022

Je kunt in de geschiedenis nobele, grote en zuivere schepselen vinden, maar geen enkele dat zich kan vergelijken met de zon qua licht, liefde en edelmoedigheid. De zon is de enige die de grootheid van God uitdrukt op aarde en haar moeten wij als model nemen.

Als mensen altijd zwak, somber, nors of droevig zijn, is het omdat zij geen ideaal hebben dat op iets oneindigs is gericht. Hun ideaal bestaat erin te worden zoals hun oom, hun buurman, een of andere politicus, acteur of miljardair. Maar wat stellen die voor als model? Bekijk ze eens van dichterbij, met hun angsten, ziekten, onrust! Terwijl niets de vergelijking met de zon kan doorstaan. Als je haar als model neemt, zal je intellect verlicht worden, je hart verwarmd zijn en je geest kracht uitstralen. En je zult vooral, zoals de zon, edelmoedig kunnen zijn.

Zie ook ‘U bent Goden’, Synopsis I, deel III.4


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl