Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 25 juli 2022

Wanneer moslims een moskee binnengaan, doen zij hun schoenen uit en laten zij ze achter bij de deur. Welnu, je moet hetzelfde doen met je zorgen en problemen: laat ze een ogenblik buiten. Je kunt ze daarna weer meenemen bij het naar buiten gaan, als je er echt aan vasthoudt, waarom niet?       

Bij sommige mensen heb je de indruk dat zij niet kunnen leven zonder onrust, het leven is voor hen ondraaglijk als ze zich geen zorgen maken. Maar zij mogen gerust zijn, er zullen altijd zorgen en verdriet zijn, daar ontbreekt het nooit aan. Waarom proberen zij ze niet van tijd tot tijd te vergeten? Maar nee, voor de meeste mensen moet het leven bestaan uit kommer en kwel, problemen en misverstanden. Het bewijs: over conflicten en tragediën zeggen zij: ‘Wat wil je, ouwe jongen, dat is het leven!’ Nochtans is dit helemaal niet het echte leven, het is er slechts een lagere graad van. Het echte leven kent men niet. En men kent het niet, omdat men niet begrijpt dat er een werk gedaan moet worden, om te kunnen genieten van de schoonheid, de zuiverheid en het licht van dat echte leven...

Zie ook ‘Spiritueel leven – 115 gouden regels’, Izvor 227, p. 56, 83, 88, 93 en 94


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl