Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 1 augustus 2022

De intelligentie van de mens wordt ontwikkeld, als hij moeilijkheden en hindernissen ontmoet, want om ze te overwinnen moet hij observeren, nadenken en scherpzinnig worden. Daarom heeft de natuur zowat overal in het leven moeilijkheden voorzien, om de intelligentie van haar kinderen te ontwikkelen. Maar we zien dat die kinderen zich niet ontwikkelen, want in plaats van hun best te doen alles te begrijpen en oplossingen te vinden, verspillen zij hun tijd en energie met huilen, klagen, zich opwinden en kwaad worden. Wanneer zij uitgeput zijn, bedaren ze natuurlijk, maar de moeilijkheden zijn niet verdwenen. De energie is weg, maar de problemen zijn gebleven. Wat een gekke methode!

Ik vraag iemand: ‘Hoelang heb je gehuild?’ – ‘Drie uur.’ – ‘En heb je het probleem opgelost?’ – ‘Nee.’ – ‘Wel, huil de volgende keer tien minuten en stel je daarmee tevreden. Aangezien je het huilen niet kunt laten, ga je gang, maar niet langer dan tien minuten, en als de tien minuten voorbij zijn, droog je tranen en begin na te denken.’

Zie ook ‘De Nieuwe Aarde – methoden, oefeningen, formules, gebeden’, verzameld werk deel 13, hst. V


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl