Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 4 augustus 2022

Het licht is een geest, een geest afkomstig van de zon... Iedere zonnestraal is een formidabele kracht die in de ruimte ieder ding gaat doordringen en bewerken. Als er één domein is om ons in te verdiepen, is het zeker dat van het licht: wat het is, hoe het werkt en hoe ook wij met het licht kunnen werken.

Wie het licht opgeeft om zich enkel nog bezig te houden met geld en zakelijke belangen, is een onwetende. Hij beseft niet dat het goud dat hij zoekt, in feite niets anders is dan een condensatie van licht. Ja, goud is een condensatie van zonnestralen die verzameld, bijeengebracht en bewerkt worden door wezens die onder de aarde leven. Als je zoveel eer bewijst aan het goud en ondertussen geen acht slaat op het licht, wat gebeurt er dan? Het is alsof je een prinses verwaarloost en toenadering zoekt tot haar dienstmeisje. Wanneer de prinses dit merkt, spreekt het vanzelf dat zij de deur voor jou sluit. Je moet dus in de eerste plaats van het licht houden, het goud komt daarna, het zal je volgen: wanneer je naar buiten komt met de prinses, zullen al de anderen achter jou aangaan om je te dienen.

Zie ook ‘Het licht, de levende geest’, Izvor 212, hst. III


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl