Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 6 augustus 2022

De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat zij zich niet kunnen ontplooien, als zij niet kunnen doen wat hun hartje begeert. En daarvoor zijn zij bereid alle regels, alle ‘taboes’ te doorbreken. Zij willen immers vrij zijn. En waaruit bestaat die vrijheid? Dwaasheden begaan, tot en met zichzelf vernietigen. Want als men zich bevrijdt van het licht, de wijsheid en de redelijkheid, is het onvermijdelijk dat men lijdt. Op den duur wordt men zelfs lichamelijk ziek, want ziekte is niets anders dan de uitdrukking op fysiek vlak van wanorde die men op psychisch vlak heeft toegelaten.                         

De vooroordelen en regels van een bekrompen moraal willen afschaffen, om uiteindelijk zichzelf te kunnen zijn, is niet slecht, integendeel. Maar men moet weten dat er boven de wetten van de menselijke moraal, eeuwige wetten bestaan die uitgevaardigd werden door de kosmische Intelligentie. Als men die wetten overtreedt, betaalt men tegen wil en dank met verdriet, leed en ziekte.

Zie ook ‘de zaden van het geluk’, Izvor 231, hst. II


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl