Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 20 augustus 2022

Het verlangen iemand te redden, volstaat helaas niet. Om een alcoholist of een geesteszieke te redden, zijn kennis en methodes nodig, anders zal hij de sterkste zijn en hij zal niet alleen niet veranderen, maar hij zal jou bovendien vernietigen. Het is al zo vaak gebeurd dat vrouwen die zich wilden opofferen, om een man van de drank te redden, uiteindelijk zelf van verdriet gestorven zijn! Hun echtgenoot bracht de nachten door in de kroeg en bij hun thuiskomst sloegen zij hun vrouw...

Het is niet zo gemakkelijk iemand te redden; men moet zeer sterk zijn om weerstand te bieden en vol te houden tot de overwinning. Men moet zijn bekwaamheden dus niet overschatten, maar zichzelf analyseren, zijn krachten inschatten en zeggen: ‘Ik zou dat wezen willen redden, maar ik beschik niet over de middelen.’ Richt je dan tot een wezen dat machtiger is dan jij, een engel of een Ingewijde, en smeek de Hemel om hulp voor dat ongelukkige schepsel van wie je houdt. Maar wat jou betreft, bescherm jezelf, anders zul jij ook meegesleept worden in zijn ondergang.

Zie ook ‘Mystiek van man en vrouw – spirituele galvanoplastiek’, Izvor 214, hst. VI


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl