Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 28 augustus 2022

De Broederschap bestaat, opdat wij allen samen, gemeenschappelijk het Koninkrijk van God zouden kunnen vragen. Het spreekt vanzelf dat iedereen het alleen, op zichzelf kan vragen, maar alleen is men niet in staat zulke machtige resultaten voort te brengen, tenzij men andere wetten zou kennen. Wie alleen is, moet weten dat hij in zijn eenzaamheid nooit iets zal uitrichten en dat hij zich met de gedachte moet verbinden met heel die collectiviteit van wezens, verspreid over heel de aarde, die voortdurend in dezelfde richting werken voor het Koninkrijk van God. Als men niet altijd bij de anderen kan zijn, moet men zich tenminste met hen verbinden door de gedachte.

Waarom altijd afgezonderd blijven? Zelfs om een kind te maken, moet men uit die steriele afzondering stappen en iemand vinden die luistert naar de naam vrouw... of man. Maar mensen hebben dit niet begrepen. ‘Ik op mijn eentje... ik wil helemaal alleen blijven!’ Goed, blijf dan alleen en je zult onvruchtbaarheid oogsten, een overvloed aan onvruchtbaarheid! Om God te vinden, kan men niet alleen blijven, maar moet men zich verbinden met alle ontwikkelde wezens in het universum, die bezig zijn aan Hem te denken.

Zie ook ‘Een universele filosofie – broederschap als nieuwe vorm van bewustzijn’, Izvor 206, hst. VIII


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl