Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 1 september 2022

Maak er een gewoonte van de juiste innerlijke houding aan te nemen tegenover de omstandigheden en gebeurtenissen van het leven. Als je bijvoorbeeld een tegenslag hebt, waarom reageer je dan, alsof je alles verloren hebt, alsof heel de wereld instort? Probeer daarentegen je bewust te zijn van alles wat je nog bezit: gezondheid, familie, vrienden... en dank de Hemel voor deze rijkdom. Stel je eens voor hoe erg het is verlamd te zijn of zonder dak boven je hoofd, zonder voedsel of ouders...  

Leer dus blij te zijn met wat je hebt in plaats van altijd te lijden door wat je mist. Dat je een ogenblik verdrietig bent vanwege pesterijen, een ontgoocheling of mislukking, goed, dat is normaal. Maar het is onvergeeflijk dat je blijft tobben over je verdriet en intussen alle redenen vergeet om gelukkig en dankbaar te zijn. Verman je toch, anders komt er een dag dat je die neiging tot moedeloosheid niet meer kwijtraakt en dan word je verpletterd.

Zie ook ‘Spiritueel leven – 115 gouden regels’, Izvor 227, p. 90 en 141


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl