Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 3 september 2022

Om zijn problemen op te lossen, bezit de mens vanbinnen buitengewoon doeltreffende middelen: de gedachte, de wil, de verbeelding. Maar omdat hij gewend is enkel zijn toevlucht te nemen tot uitwendige middelen, worden deze vermogens uiteraard niet ontwikkeld. Hoeveel mensen zeggen niet: ‘De gedachte, de gedachte..., ik heb geprobeerd, maar ik zie geen enkel resultaat!’ Waarom? Veronderstel dat je met de gedachte een lichamelijke of psychische zwakte wil verhelpen: om deze zwakte te creëren, heb je misschien eeuwen en verschillende levens nodig gehad; hoe kun je dan verwachten dat je deze kwijtraakt door vandaag te beslissen om je gedurende twee of drie minuten te concentreren? Misschien heb je opnieuw eeuwen nodig!                                

Er bestaat rechtvaardigheid in het universum en als men voortdurend fouten is blijven opstapelen, zijn veel tijd en moeite nodig om die te herstellen. In feite is de beste oplossing uiterlijke middelen toe te voegen aan innerlijke middelen, om de zaken te bespoedigen. Maar men moet eerst en vooral werken met de ziel, de geest, de gedachte, en daarna, indien nodig, een fysiek element toevoegen om het proces te ondersteunen.

Zie ook ‘De macht van de gedachte’, Izvor 224


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl