Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 17 september 2022

Wanneer zij beslissen een gezin te stichten, vrienden te maken of beroepshalve samen te werken, hoeveel mensen hebben dan niet de neiging zich te baseren op de eerste indruk, die aangenaam of onaangenaam is, op een gevoel van sympathie of antipathie! Zij denken: ‘O, die persoon spreekt me wel aan’, en zonder te redeneren, zonder dieper na te denken, storten zij zich in het avontuur en zien zij niet dat ze in feite met een boosdoener te maken hebben. En zij laten iemand anders links liggen, omdat zij hem minder sympathiek vinden, terwijl deze persoon in feite een rechtvaardig, eerlijk en goed mens is.

Zolang je voortgaat op je sympathie of antipathie, die indrukken van het moment zijn en niet oordeelt volgens de wijsheid die veel verder ziet, zul je te maken krijgen met ontgoochelingen en mislukkingen.

Zie ook ‘De zaden van het geluk’, Izvor 231, hst. III


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl