Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 23 september 2022

De mens bezit nog niet de kennis, noch de bekwaamheden die hem in staat zouden stellen het kwaad te overwinnen. De beste oplossing is het goede en het kwade samen te laten bestaan en gebruik te maken van de activiteit en de uitermate sterke krachten die besloten liggen in elementen van het kwaad. Dat wil zeggen een uiterst kleine dosis van het kwaad benutten, om de krachten van het goede te stimuleren. Precies zoals gebeurt bij het enten.              

Wat doet een tuinman? Op de stam van een jonge wilde perelaar met oneetbare vruchten ent hij bijvoorbeeld de twijg van een perelaar met goede vruchten, die zal profiteren van de kracht van de jonge wilde boom. Op dezelfde manier kan men op de boom van het kwaad takken enten van de boom van het goede. Net zoals de krachten van het kwaad altijd proberen de krachten van het goede te overweldigen, om snode plannen uit te voeren, heeft het goede evenveel recht om energie te putten uit de krachten van het kwaad en die aan te wenden voor het beoogde werk.

Zie ook ‘Spirituele alchemie – de zoektocht naar volmaaktheid’, Izvor 221, hst. VII


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl