Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 24 september 2022

De boom is een levend schepsel dat de zonne-energie kan aantrekken en opslaan. Als men de boom verbrandt, stelt men vast dat hij gemaakt is van een beetje aarde, een grotere hoeveelheid water, een nog grotere hoeveelheid lucht, maar dat hij voor het grootste gedeelte bestaat uit vuur, uit licht. En de mens is gemaakt naar het beeld van de boom: hij is gemaakt van vuur, van licht, hij bezit dezelfde kwintessens als de zon.        

Waarom mensen op een dwaalspoor brengen door altijd te herhalen dat zij alleen maar aarde zijn, dat zij zich enkel kunnen voeden met materie en dat zij naar de aarde zullen terugkeren? De Ingewijden daarentegen zeggen ons: ‘Jullie zijn gemaakt van licht, jullie kunnen je voeden met licht en jullie zullen terugkeren naar het licht.’ Inderdaad, de mens is identiek aan de boom en als hij de wetten kent waarmee de natuur werkt, kan ook hij die kosmische kracht, die energie van het hemels vuur vasthouden en bewaren: dat wil zeggen alle vormen van de geest zoals intelligentie, licht, liefde...

Zie ook ‘Het leven, meesterwerk van de geest’, Synopsis III, deel XI.5


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl