Nieuwsbrief Prosveta Nederland | september 2022

Nieuwsbrief Prosveta Nederland | september 2022

Uitgeverij Prosveta Nederland

Boeken boordevol inspiratie

-

Nieuwsbrief september 2022

newsletter_hero-3.jpg

NIEUW VERSCHENEN

‘In geest en in waarheid’

IZVOR reeks nr. 235 van Omraam Mikhaël Aïvanhov

De titel van deze nieuwe uitgave is ontleend aan een mysterieuze passage in het Johannes evangelie, waar Jezus in gesprek is met een Samaritaanse vrouw. Hij zegt: “Er komt een tijd, en die tijd is nu gekomen, dat wie de Vader echt aanbidt, dit zal doen in Geest en in waarheid.” Meester Aïvanhov gaat in op de vele aspecten die voor een goed begrip van deze zinsnede een rol spelen.

 

Achter de woorden ‘geest en waarheid’ gaat een complete levensfilosofie schuil, die actueler blijkt te zijn dan ooit. Idolen uit de sport en het entertainment leven in een blinkende schijnwereld... en zijn veel jongeren tot voorbeeld. Politiek leiders en belangengroepen brengen informatie in de media die ons noodzaken het ware van het valse te schiften… En elk tijdperk, elke cultuur, elk geloof kent zijn eigen versies van geest en waarheid.

 

Ook is pedagogische wijsheid geboden voor wie verantwoord informatie wil delen: de meeste mensen zijn vooral gevoelig voor beelden, verhalen, een kleinere groep wil meer uitleg, inzicht en slechts enkelen hechten belang aan de diepere, innerlijke betekenis.

 

“Voor hen die in staat zijn zover (tot die innerlijke betekenis,uitg.) te komen, bestaan er geen grenzen meer, want de wereld van de ziel en de geest is de mooiste, de meest uitgestrekte. Zij kunnen werken tot in het oneindige, om hun toekomst als zonen en dochters van God op te bouwen.”

 

Bestaan er onbetwistbare ijkpunten voor waarheid? Aïvanhov roept op om ons af te stemmen op het centrum, op de wereld van de principes. Zowel de buiten- als de binnenwereld zijn een realiteit, maar de buitenwereld verandert steeds, zaait verwarring, terwijl ons innerlijk centrum ons onwankelbaar maakt en als kompas kan dienen in ons bestaan.

 

Voor het met regelmaat terugkeren naar het centrum reikt Meester Aïvanhov in deze pocket oefeningen aan. Ook worden de onvermoede kwaliteiten van onze huid en het meest doelmatige gebed toegelicht, evenals de krachtige lessen van de zon waar het gaat om ‘geest en waarheid’.

Prosveta pocket welke deze maand onder de aandacht wordt gebracht.

Verkoopprijs:

€ 14,95

Verzendkosten:

€ 2,00

Word voor 10 Euro ‘vriend van de UWB’
(vereniging Universele Witte Broederschap)!

Het fonds van uitgeverij Prosveta bestaat voor het grootste deel uit titels die zijn samengesteld uit de vele voordrachten die Omraam Mikhaël Aïvanhov heeft gegeven.

Hij heeft vanaf 1937 de School van de Universele Witte Broederschap naar het Westen gebracht, die eerder in 1900 in Bulgarije is gesticht door zijn Meester, Peter Deunov.

Sinds 1989 is ook in Nederland deze School actief door middel van de voornoemde vereniging. Ook al worden alle activiteiten van zowel deze School als van de Stichting Prosveta uitsluitend door vrijwilligers verricht, aanvullende inkomsten zijn belangrijk.

 

Wij willen voor volgende generaties en voor een breder publiek de grote schat aan inzichten en praktische tips in allerlei vorm mogelijk maken.

 

Wij prijzen ons daarom gelukkig dat er regelmatig personen zijn die aan ons denken door middel van giften of legaten. Maar vele kleine giften leveren ons, maar ook jou direct wat op.

 

Als ‘vriend van de UWB’ ontvang je een korting van 10 %** op de aanschaf van artikelen via de site van Prosveta.

 

Door voldoende vrienden maakt de vereniging kans op de Anbi status, waardoor giften fiscaal aftrekbaar worden. Voel je er wel voor om ‘vriend van de UWB’ te worden?*

*Door je op te geven als ‘vriend’, ga je ermee akkoord dat jouw
e-mailadres bij zowel Prosveta als de UWB bekend wordt.

** Meld je aan als vriend van UWB en doe je betaling. Je bent dan geregistreerd en kunt dan gelijk gebruik maken van jouw vriendenvoordeel van 10%

UWB_thumb.jpg

Verkoopprijs:

€ 10,00

Verzendkosten:

€ 0,00

© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Nieuwsbrief, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl