Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 11 oktober 2022

De afdaling van de mens in de materie is geen vergissing en evenmin een ongeluk in zijn evolutie: ze was immers voorzien door de kosmische Intelligentie. Om de volledige kennis te bereiken, was het nodig dat de mens zijn intellectuele vermogens ontwikkelde. En om ze te ontwikkelen, was het nodig dat hij in omstandigheden geplaatst werd die zijn waarnemingsvermogen van de onzichtbare wereld verzwakten. Zo kon hij zich concentreren op het verkennen van de materie.

Daarom is de mensheid vandaag nog altijd in dit stadium van evolutie: volop in het materialisme. Maar dit stadium is niet definitief, want op een dag zullen de mensen terugkeren naar de gebieden van de ziel en de geest, die zij verlaten hadden. Op dat ogenblik zullen zij verrijkt zijn met alle ervaringen die zij hebben opgedaan in de materie, dankzij het intellect.

Zie ook ‘De zaden van het geluk’, Izvor 231, hst. X


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl