Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 18 oktober 2022

Je weet zelf niet wat je zoekt. Je meent op zoek te zijn naar de liefde van een man of een vrouw, maar in feite zoek je de liefde van God, waaraan je behoefte hebt: de onmetelijkheid, de oneindigheid, heel de schoonheid van de natuur en de schepselen... Maar voordat je zover bent, probeer je heel wat ‘winkels’ te bezoeken: ‘Geef mij liefde, geef mij volheid...’ Maar deze zijn in geen enkele winkel te vinden; alleen God Zelf bezit ze en dus moet je ze bij Hem gaan zoeken.      

Kijk eens wat er gebeurt met al die mensen die gestopt zijn bij een ‘winkel’. Een winkel beduidt in dit geval uiteraard een mooie vrouw... of een knappe man! Na verloop van enige tijd is alles opgebruikt en gaan zij naar een andere winkel, die net zijn deuren heeft geopend: de koopwaar is veel verser, de publiciteit is beter verzorgd, de etalage is mooier, er is meer licht, meer kleur... Maar ook daar wordt na verloop van tijd alles kleurloos, valt alles uit elkaar, want het was niet goddelijk. Alleen wat onuitputtelijk en eeuwig is, kan goddelijk genoemd worden. Richt je dus op de goddelijke liefde.

Zie ook ‘Spiritueel leven, 115 gouden regels’, Izvor 227, p. 135 en 136


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl