Nieuwsbrief Prosveta Nederland | oktober 2022

Nieuwsbrief Prosveta Nederland | oktober 2022

Uitgeverij Prosveta Nederland

Boeken boordevol inspiratie

-

Nieuwsbrief oktober 2022

newsletter_hero-3.jpg

DE ONZICHTBARE WERELD

helderziendheid, intuïtie en dromen

IZVOR reeks nr. 228 van Omraam Mikhaël Aïvanhov

‘Voor een kunstenaar is het niet voldoende dat hij een rol of een partituur uit zijn hoofd kent; al speelt hij nog zo mooi en foutloos, zolang hij niet gegrepen wordt door die onbekende macht, de inspiratie, zal er van hem niets uitgaan, geen enkele uitstraling, schittering of bezieling en zal het publiek onverschillig en onberoerd blijven toekijken.’

 

Omraam Mikhaël Aïvanhov schetst hier, met als voorbeeld het fenomeen inspiratie, het al of niet tot stand komen van een verbinding tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld. En wat een verschil maakt dit! Veel mensen beweren echter dat ze niet in een onzichtbare wereld geloven. Zij zeggen: “Oké, je kunt dromen hebben, of er treden ‘toevalligheden’ in het leven op, maar om daar nou je leven op te baseren…” Maar gaat het in de officiële, materialistisch georiënteerde wetenschap dan uitsluitend om het zichtbare? Speelt het onzichtbare daarin geen rol?

 

Niemand zal ontkennen hoezeer onzichtbare gedachten en gevoelens, van onszelf en van anderen, ons leven bepalen. En wie het mysterie van het sterven van een naaste heeft bijgewoond, kan ervaren hoe uit een lichaam iets onzichtbaars verdwijnt en het levenloos achterlaat… Boeiend is het te lezen hoe Meester Aïvanhov de dood vergelijkt met de slaap.

 

De esoterische wetenschap neemt, vergeleken met de gangbare wetenschap, de geest als vertrekpunt. Aïvanhov zegt: ‘De zichtbare wereld zou niets zijn als deze niet bezield en onderhouden werd door de onzichtbare wereld.’ Ondanks het feit dat de gangbare wetenschap daar moeite mee heeft, erkennen steeds meer academici, op grond van hun eigen ervaring, hoe groot de invloed is van de geest op de materie. Dat wisten de oude alchemisten al, en de kwantumfysica bewijst dit in onze tijd; wie daarin afzonderlijke objecten onderzoekt, ontdekt niet alleen dat deze op magische wijze met elkaar verbonden blijken te zijn, maar dat de wetenschapper, net als zijn meetinstrument, zelf ook deel uitmaakt van wat er gebeurt...

 

In deze interessante pocket wordt verder de werking van de intuïtie besproken, die een nieuwe fase van het menszijn, boven het mentale, inluidt. Verder behandelt Meester Aïvanhov onderwerpen zoals helderziendheid, psychische bescherming, het derde oog. Voorts staan in het boek maatstaven, die je tot gids dienen om veilig je weg te vinden in de onzichtbare wereld.

 

‘Iedereen bezit een bepaalde mate van helderziendheid, afhankelijk van zijn of haar graad van ontwikkeling; wie nog vastzit in de lagere regionen van het astrale gebied, zal voornamelijk de invloed ondergaan van de wezens die daar huizen. Wil je echter in contact komen met hemelse wezens, het goddelijk licht, dan is het zaak jezelf te zuiveren, je bewustzijn te verruimen en te streven naar het allerhoogste ideaal: broederschap onder de mensen, het koninkrijk van God.’


Omraam Mikhaël Aïvanhov

Prosveta pocket welke deze maand onder de aandacht wordt gebracht.

Verkoopprijs:

€ 14,95

Verzendkosten:

€ 2,00

Word voor 10 Euro ‘vriend van de UWB’
(vereniging Universele Witte Broederschap)!

Het fonds van uitgeverij Prosveta bestaat voor het grootste deel uit titels die zijn samengesteld uit de vele voordrachten die Omraam Mikhaël Aïvanhov heeft gegeven.

Hij heeft vanaf 1937 de School van de Universele Witte Broederschap naar het Westen gebracht, die eerder in 1900 in Bulgarije is gesticht door zijn Meester, Peter Deunov.

Sinds 1989 is ook in Nederland deze School actief door middel van de voornoemde vereniging. Ook al worden alle activiteiten van zowel deze School als van de Stichting Prosveta uitsluitend door vrijwilligers verricht, aanvullende inkomsten zijn belangrijk.

 

Wij willen voor volgende generaties en voor een breder publiek de grote schat aan inzichten en praktische tips in allerlei vorm mogelijk maken.

 

Wij prijzen ons daarom gelukkig dat er regelmatig personen zijn die aan ons denken door middel van giften of legaten. Maar vele kleine giften leveren ons, maar ook jou direct wat op.

 

Als ‘vriend van de UWB’ ontvang je een korting van 10 %** op de aanschaf van artikelen via de site van Prosveta.

 

Door voldoende vrienden maakt de vereniging kans op de Anbi status, waardoor giften fiscaal aftrekbaar worden. Voel je er wel voor om ‘vriend van de UWB’ te worden?*

*Door je op te geven als ‘vriend’, ga je ermee akkoord dat jouw
e-mailadres bij zowel Prosveta als de UWB bekend wordt.

** Meld je aan als vriend van UWB en doe je betaling. Je bent dan geregistreerd en kunt dan gelijk gebruik maken van jouw vriendenvoordeel van 10%

UWB_thumb.jpg

Verkoopprijs:

€ 10,00

Verzendkosten:

€ 0,00

© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Nieuwsbrief, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl