Dagtekst Prosveta Nederland

Dagtekst Prosveta Nederland

Uitgeverij Prosveta Nederland

publicaties van en over Omraam Mikhaël Aïvanhov

-

newsletter_hero-3.jpg

Dagtekst 25 oktober 2022

Een Meester onderwijst aan zijn leerlingen de wetenschap van het leven. Maar leerlingen die geen enkel benul hebben van de waarde van het leven, denken: ‘Wat is dat voor een wetenschap? Hoe te leven is van geen enkel belang. Wat wel interessant is, is het kunnen voorspellen van de toekomst, talismans maken om zich te beschermen, of zich zijn vorige levens herinneren...’ En zij verdoen hun tijd met het lezen van boeken over occultisme en het ontmoeten van personen die hun, naar het schijnt, openbaringen doen. Ondertussen verwaarlozen zij hun leven tot de dag dat ze, verzwakt en ontgoocheld, moeten vaststellen dat ze niets gevonden hebben van wat zij hoopten. Dan beginnen zij te beseffen dat ze naast het essentiële hebben gegrepen.

Ja, want niets kan het leven evenaren, noch de wetenschap, noch de filosofie, noch de macht, noch het geld, niets. Je moet dus je leven beschermen, zuiveren en verlichten, want dankzij dat leven zul je echte kennis, echte helderziendheid, echte rijkdom en macht verwerven.

Zie ook ‘De macht van de gedachte’, Izvor 224, hst. VII


© 2018 - 2022 Uitgeverij Prosveta Nederland

Je ontvangt deze mail, omdat je daarvoor op onze website bent ingeschreven. Je kunt je op elk moment Uitschrijven door op deze link te klikken. Geeft je email software problemen met het lezen van de Dagtekst, dan kun je ook de online versie bekijken.

Uitgeverij Prosveta Nederland

www.prosveta.nl